Gå-hjem møde den 10. juni: Øko-innovation og radar-effekt i byggeriet

11.05.15 / arrangementer

Innovationsradar.dk inviterer til gå-hjem møde på Friland om øko-innovation, radar-effekt og niche-opskalering.

Det kan måske umiddelbart være svært at forbinde et byggemateriale som halm med ord som elementbyggeri og industrialiseret produktion, da de bæredygtige byggematerialer stadig har det med at lede tankerne hen på unikke og alternative selvbyggerhuse.

Men kombinationen af bæredygtige materialer, elementbyggeri og industrialiseret produktion er netop hvad virksomheden Ingen Affald Udvikling, der har hjemsted i økolandsbyen Friland på Djursland, har specialiseret sig i. Her producerer man færdige halmelementmoduler til elementbyggeri og kan på den måde tilbyde en metode til at bygge både økologisk og økonomisk bæredygtigt.

Innovationsradar.dk inviterer til gå-hjem møde på Friland for at høre Steen Møller, grundlægger af Friland og ejer af Ingen Affald Udvikling, fortælle om udviklingsprojektet med halmelementer til elementbyggeri, der bl.a. har modtaget støtte via TEST – din bæredygtige løsning til byggeriet. Og om hvordan man opskalerer og markedsmodner et produkt fra niche- til elementbyggeri.

Men hvordan kommer man fra den gode idé til at stå med en færdig løsning? For rigtig mange udviklingsprojekter er økonomien en af de største udfordringer. Siden lanceringen i 2013 har Innovationsradar.dk rådgivet over 150 virksomheder og projekter og hjulpet med at give overblik over (junglen af) offentlige tilskudsordninger og private fonde, der støtter udviklingsprojekter i det byggede miljø.

På gå-hjem mødet præsenterer vi også nogle af resultaterne fra vores netop gennemførte undersøgelse af ”radar-effekten”, hvor Innovationsradar.dk har fulgt op på de mere end 150 virksomheder og projekter, som sekretariatet har vejledt gennem initiativets levetid for at høre om deres oplevelser med at søge funding til og drive udviklingsprojekter. For hvad kan man egentlig sige om den ”typiske” udviklingsorienterede byggevirksomhed og den støtte, som de modtager? Hvad er de typiske udfordringer, når man søger udviklingsstøtte, og hvordan kan et initiativ som Innovationsradar.dk hjælpe?

Endelig er gå-hjem mødet en unik mulighed for at mødes, netværke og erfaringsudveksle med (andre) udviklingsorienterede virksomheder, ligesom vi selvfølgelig skal på rundtur i økolandsbyen Friland, der siden 2002 har været hjemsted for eksperimenterende og bæredygtigt byggeri af natur- og genbrugsmaterialer. Med et ønske om at bygge med så lav miljøbelastning som muligt samt at afprøve alternative byggematerialer og -metoder har frilænderne opført alt fra lerpudsede halmhuse til træhuse isoleret med fåreuld.

Vi glæder os til at se dig!

Dato og tid: Onsdag den 10. juni Kl. 14.30-17.30 - vi slutter af med netværk over helstegt pattegris og en velskænket øl

Sted: Frilandshuset Ravnen, Ravnen 4, Feldballe, 8410 Rønde (adgang fra Ebeltoftvej lige øst for Feldballe)

Der vil være mulighed for fælles bustransport fra Aarhus. Skriv i din mail ved tilmelding, hvis du ønsker dette.

Tilmelding sker ved at sende en mail til Katja Beck på kpb@smithinnovation.dk

Der er et begrænset antal pladser, som gives efter først-til-mølle princippet. Deltagelse er gratis.

Læs mere om Friland her

Tilbage