”Det er ikke svært at skaffe risikovillig kapital til de gode ideer”

Spørger man folkene bag GenieBelt er der god starthjælp at hente hos investorer, der tør løbe risikoen, fordi de tror på ideen – det gælder bare om at finde de rigtige folk, og om at turde spørge om deres hjælp. 

Godt et år. Så lang – eller rettere sagt kort – tid har det taget fra ideen om GenieBelt blev født og til, at den færdigudviklede løsning står over for at blive lanceret den 5. november i år. Forud havde to visionære iværksættere fundet hinanden på en venture cup og besluttet at slå kræfterne sammen, nemlig englænderen Gari Nickson der allerede havde udviklet en app til brug for fejl- og mangelgennemgang i byggeriet og iværksætteren (og manden bag Just Eat-succesen) Klaus Nyengaard, der havde et ønske om at skabe et styringsværktøj til små og mellemstore byggeprojekter og nok så vigtigt – penge at investere. I dag er de to henholdsvis adm. direktør og bestyrelsesformand i  startup-virksomheden GenieBelt og har sammen med den øvrige partnergruppe rejst mere end 3 millioner kroner til udviklingen af en byggestyrings-app med hjælp fra en række ’Business Angels’. 

Fremtidens kommunikation på byggepladsen
Kort fortalt er GenieBelt en gratis web- og app-baseret kommunikations- og projektstyringsplatform til små- og mellemstore virksomheder i byggeriet. Med GenieBelt har byggelederen overblik over alle sine projekter og aktiviteter og kan løbende opdatere sin tidsplan og sikre, at alle involverede parter får en øjeblikkelig og rettidig varsling omkring en ændring. Løsningen fungerer helt ud på mobiltelefonen – og dermed på byggepladsen – via en app. Det optimerer og effektiviserer byggestyringen og giver langt mindre spildtid og færre kommunikationsgange og -brister.

”Paradoksalt nok er byggebranchen verdens bedste til at dele viden mobilt, men den er også rigtig dårlig til at kommunikere, fordi den ikke har værktøjet til rådighed”, siger Ulrik Branner, kommerciel direktør og partner i GenieBelt, om baggrunden for projektet. ”Og tiden til forandring er nu, hvor den mobile penetration og teknologiske kapacitet er så stærk, som den er. Vi kunne ikke have gjort det for fem år siden, og måske er vi to år for tidligt ude, men vi kan høre på den feedback vi får, at markedet og behovet er der.”

Global vækststrategi med krav om yderligere finansiering
Når GenieBelt går ”live” den 5. november er det i en dansk og engelsk version med fokus på det danske og engelske marked, og inden årsskiftet kommer der yderligere en polsk version, og i 2015 er planen at udvide til foreløbigt det svenske, norske og tyske marked. ”Vi har bevidst gået meget aggressivt efter et globalt marked. Og det kræver meget, meget mere kapital”, siger Ulrik Branner. Derfor står GenieBelt pt overfor at skulle skaffe den næste runde af funding og strategien er fortsat at hente ’private’ penge gennem Business Angels, men også at få fod over i det ’professionelle’ fundingmiljø med venture kapital.

Godt modtaget i branchen
GenieBelt har op til lanceringen været i dialog med Dansk Byggeri, som har yderst positive tilkendegivelser om løsningen og dens markedspotentiale. Mødet var kommet i stand gennem GenieBelts kontakt til Innovationsradar.dk, som også har hjulpet med input til mulig international funding. ”Innovationsradar.dk satte et møde op for os med de rette folk fra Dansk Byggeri, og så tog det for alvor fart”, siger Ulrik Branner og fortsætter: ”Vi er heldigvis ikke i tvivl om, at vores produkt holder, og vi har gennem hele forløbet udviklet det med input og feedback fra vores potentielle kunder, altså folk i byggeriet. Og det eneste vi beder folk om, når de henter vores gratis version er at give os en feedback på, hvad der ikke fungerer, så vi løbende kan optimere løsningen – og så skal de aktivt være med til at udbrede kendskabet til GenieBelt. For godt nok er platformen gratis, men vi har stadig at gøre med en konservativ branche, så det bliver spændende at se, hvor vi står om et år”.

Læs mere om GeniBelt her!

Danmark er et stærkt land, når det kommer til risikovillig kapital. Der er en lang række af danske investorer, der har tjent gode penge og ønsker at få dem til at yngle